UPDATE: 21-25 WEKEN ZWANGER

Allereerst sorry voor het gebrek aan zwangerschap updates. Maar het warme weer van de afgelopen weken zorgde ervoor dat ik al blij was als ik de dag goed door kwam. Maar ik ben alweer bijna 26 weken zwanger dus tijd om jullie even snel weer wat bij te praten!

De buik
Zoals jullie kunnen zien op de foto is mijn buik echt een enorme groeispurt aan het maken. Ik had dit buikje bij Maeve pas rond de 29 weken. Het komt natuurlijk ook omdat dit mijn tweede zwangerschap is en misschien ook wel doordat het een jongen is..? Ik leef momenteel echt in jurken de bovenstaande zwangerschapsjurk is van Noppies voor iedereen die het zich afvroeg.

3D echo
Bij de 20 weken echo lag broertje in een stuit. En dit is nog steeds niet verandert tot op de dag van vandaag. Want we hebben afgelopen zaterdag een 3D echo gehad en toen lag hij nog in stuit. Dit maakt me wel lichtelijk zenuwachtig. Wat als hij niet meer gaat draaien? Ik weet hij heeft nog een week of 10 om te draaien. Maar als hij net zo eigenwijs  is als mij, zijn zusje en zijn papa dan blijft hij liggen. We zullen het dus eventjes af moeten wachten tot minimaal de 32 weken ligging echo. Een stuitbevalling zie ik in ieder geval niet zo zitten. We hebben wel zijn gezichtje snel eventjes van de zijkant kunnen bekijken. En zo op het eerste oog lijkt hij heel erg veel op Maeve. Hoe leuk!! Maar omdat hij steeds met zijn gezicht tegen de placenta aan lag mogen we vanavond nog een keer terug komen. 

Hoe voel ik me?
Ik kan goed aan mijn lichaam merken dat ik het derde en laatste trimester nader. Zo heb ik af en toe wat last van bandenpijn, kramp in mijn benen, opgezwollen voeten door de enorme hitte, hele lage bloeddruk en jeuk aan mijn buik door het groeien. Inmiddels zit ik op +5 kilo met 25+6 weken. Dit is mooi gemiddeld, ik hoop en verwacht rond de +10-12 kilo uit te komen aan het einde van de zwangerschap. Maar er zijn ook positieve kanten aan dat hij in een stuit ligt zo heb ik helemaal geen last van maagzuur iets wat ik bij Maeve wel heel erg had. Wel moet ik heel veel naar de wc doordat hij steeds tegen mijn blaas aan trapt. Maar dat heb ik liever dan maagzuur. Verder is de warmte van de afgelopen weken wel pittig aan het worden in combinatie met de zwangerschap en het fulltime zorgen voor Maeve. Ik ben dus blij als we weer rond de 20-25 graden zitten. 

Zo dit was de update van de weken 21 tot en met 25. Als jullie trouwens nog tips hebben voor zwanger zijn met deze hitte laat dan zeker eventjes een reactie achter.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Professional Blog Designs by pipdig