TIPS VAN LEDIKANT NAAR PEUTERBED

Als je peuter tussen de 2 en 3 jaar is het tijd voor een grote stap, slapen in een peuterbedje. Maar hoe pak je dit het beste aan. In dit artikel geef ik je 7 tips hoe wij dit hebben gedaan. En wat voor ons erg goed heeft geholpen Maeve ging redelijk makkelijk slapen in haar nieuwe bed.
Toen Maeve 2 jaar en 2 maanden was merkte we dat ze steeds meer interesse kreeg in een grote mensen bed. Ze ging bij ons vaak eventjes mee op bed spelen en ging dan onder de dekens liggen. Ook merkte we dat haar ledikantje aan de kleine kant werd en dat ze er redelijk makkelijk overheen zou kunnen klimmen als ze dat zou willen. Dus hebben we op marktplaats een peuter meegroei bedje van Ikea gekocht. 
Dan breekt een spannende tijd aan want zou ze eruit gaan klimmen?

Mijn tips
1. We hebben Maeve samen met ons het bedje in elkaar laten zetten. Nu vind ze het meehelpen en klussen al super leuk. En heeft ze ook door dat het bedje voor haar is.
2. We hebben het peuterbedje samen met haar ledikantje op haar kamer gezet. Zo kon ze alvast een beetje wennen aan een groot bed. We lieten haar vanaf dat moment elke avond kiezen in welk bedje ze wilde gaan slapen. En na een week was het zover ze wilde in het peuterbed gaan slapen.
3. Zet de deur klink om hoog zo kan je peuter minder makkelijk uit de kamer komen.
4. Plaats voor alle trappen een traphekje. Want mocht hij of zij wel uit de kamer komen wil je natuurlij niet dat er ongelukken gebeuren. Zorg er ook voor dat er op de kamer geen gevaarlijke voorwerpen liggen. Of teveel speelgoed waardoor ze afgeleid worden van het slapen en willen gaan spelen.
5. Want bij ons ook erg goed heeft geholpen is dat we haar hadden beloofd dat als ze in het grote bedje zou slapen ze morgen vroeg een cadeautje zou krijgen. Ze heeft toen de volgende ochtend van ons een setje met speelgoed autootjes gekregen. Ze was hier helemaal mee in de wolken en heeft er de hele dag mee gespeeld.
6. Laat je peuter mee een leuk dekbed overtrek uit kiezen en maak het bedje leuk op. Wij hebben er ook leuke konijnen lampjes aan hangen die s'nachts nablijven. Want ze vond het de eerste paar keren wel heel spannend en moest toen ook een tijdje huilen. Door haar knuffels en de lampjes werd ze uiteindelijk toch rustig en viel ze in slaap.
7. We hebben hetzelfde bedritueel gehouden. Eerst haar pyjama aan dan tandjes poetsen, nog een verhaaltje voorlezen en dan in bed onder de dekens liggen. Als laatste een kus en dan de lamp uit, het is tijd om te gaan slapen.

Mijn laatste tip begin er pas aan als je peuter er echt klaar voor is. Wij hebben haar zelf laten kiezen wanneer ze er klaar voor was. En mede door de bovenstaande tips heeft Maeve alleen de eerste paar dagen wat gehuild toen ze in bed lag maar dat was daarna over. Ze is er ook nooit uitgekomen omdat ze wist dat ze lekker moest gaan slapen. Dit zeiden we ook tegen haar als we haar in bedje legden. Ga maar lekker slapen wij houden van jou!
Ik ga binnenkort nog op de blog Maeve haar peuter kamer laten zien met haar nieuwe bedje. 

Hebben jullie nog tips?

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Professional Blog Designs by pipdig