MIJN TIPS VOOR EEN STEDENTRIP NAAR LONDEN

Mijn favoriete stad is by far Londen. Ik ben er dan ook al 8 keer geweest in de afgelopen 10 jaar. Het leek me daarom leuk om mijn tips en hotspots met jullie te delen. 
Wij boeken eigenlijk altijd ons reisjes naar Londen via Expedia. Hier boeken we dan de vlucht en het hotel tegelijk waardoor je voordelig uit bent. In het verleden ben ik ook 2x met de boot op de bus geweest. Maar je bent dan al gauw een hele dag onderweg voor misschien maar 50 euro meer. Ik heb toen ook al snel besloten dat niet meer te doen. En gewoon lekker te gaan vliegen. Wel is het nu ook mogelijk om met de trein voordelig naar Londen te gaan. Dit wil ik ook zeker eens gaan proberen.

Wij zitten eigenlijk altijd in de wijk Bayswater dit ligt lekker centraal dicht bij Hyde Park en Oxford Street en is nog steeds goed betaalbaar. Zo waren wij vorige week voor 3 dagen en 2 nachten inclusief vlucht, ontbijt en een 3 sterren hotel 150 euro per persoon kwijt. Dit vind ik een goede deal! Want in Nederland ben je al snel voor 1 nachtje in een grote stad hetzelfde kwijt. Mijn tip is wel om op tijd te boeken. Het ligt vaak heel erg aan de datum wat de prijs is. Vaak zijn bepaalde data een stuk goedkoper stoms kan de ene of de andere dag al 100 euro uitmaken. Ga er dus eventjes goed voor zitten. Verder vliegen wij bijna altijd van Schiphol naar Londen Gatwick dat is een stuk goedkoper en ligt toch nog dichtbij het centrum van Londen. Je kunt op het vliegveld dan de trein pakken en je bent dan in een half uur in de stad of met de bus in ander half uur.

De Hotspots

1. Nothing Hill
Deze gezellige wijk staat bekend om de gekleurde huisjes en de leuke boetiekjes. Het is een leuke trendy wijk waar je ook goed kunt winkelen. Ook is hier op zaterdag de bekende markt op Portobello Road. 
2. Covent Garden
Dit is een gezellige wijk waar je veel restaurantjes en winkeltjes vind. Zowel duur als betaalbaar. Zo vind je haar ook Laduree van de heerlijke macarons maar ook Chanel en duurdere beauty merken zoals Molton Brown, Nars, Jo Malone etc. Het staat vooral bekend om de grote overdekte markt. Mocht je daar toch zijn vlakbij vind je Neal's Yart dit is een een steegje met toffe gekleurde huisjes en restaurantjes. Daarom heen vind je veel leuke en bekende winkeltjes. Zoals Zara en Mango maar ook Sneakers winkels, Make-up winkels zoals Benefit en ga zo maar door. 
3. Camden Town
Camden Town ligt ten noorden van het centrum van Londen en staat vooral bekend op de verschillende marktjes en eetkraampjes. Het is een hippe wijk waar je ook veel jongeren zult zien die zich wat alternatiever kleden. Ik hou ervan! Je kunt er heerlijk internationaal eten en alles is er te vinden. 

4. Hyde Park
Wij komen altijd er graag in Hyde Park omdat onze hotels vaak op loop afstand er vandaan zitten. Dit is een prachtig groot opgezet park waar de eekhoorns gewoon voor je voeten lopen. Het is een heerlijke rustige plek om je terug te trekken uit het drukke centrum.

5. Shoppen
Als er iets is wat je goed kunt in Londen dan is het wel shoppen! Mijn favoriete mall in Londen is de Westfield Stratford Shopping Mall. Je kunt er gemakkelijk komen met de underground en je vind er alle bekende winkels. Maar ook mijn favoriet Victoria Secret. Hij is ook helemaal overdekt ideaal voor als het slecht weer is! Verder heb je de bekendste winkel straat Oxford Street die je zeker ook eens gezien moet hebben. Vergeet ook niet meteen de bekende warenhuizen zoals Harrods, Selfridges, Liberty en Harvey Nichols.

6. Musea
Londen heeft ontzettend veel mooie musea. Denk aan het national history museum, British museum, Victoria en Albert museum en ga zo maar door. Het mooie is alle musea in Londen zijn gratis. Daardoor is het wel vaak erg druk en kun je lang in de rij moeten staan wachten. Ik zou daarom er altijd meteen naar toe gaan als het open gaat.

7. Bekende bezienswaardigheden
Londen heeft veel mooie gebouwen, kerken en bekende plekjes die je gezien moet hebben. Het zijn de bekende bezienswaardigheden. Mijn aanraders zijn: London Eye, Buckingham Palace, Tower Bridge, Big Ben, Tower of London, Westminster Abbey, St Paul's Cathedral en Piccadilly Circus.
8. Peggy Porschen
Hou je van roze en zoetigheid dan moet je naar Peggy Porschen. Bij deze perfecte instagram plek kun je heerlijk gebak en cupcakes eten. 

Wat slaan jullie nooit over bij een bezoekje aan Londen?

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Professional Blog Designs by pipdig