VAKANTIE MET KINDEREN IN MALLORCA

 Wij zijn net terug van onze vakantie naar Mallorca. Op Instagram hebben jullie al volop kunnen meegenieten in de stories en met onze foto's. Jullie vroegen massaal naar tips en leuke plekjes om heen te gaan met kinderen. 

Hotel

Via Tui hebben wij een pakketreis van een vlucht en hotel geboekt naar Mallorca. Aangezien het nog code geel is zijn Corendon en Tui één van de enige die je geld terug betalen mocht het in de tussen tijd code oranje zijn geworden. Wij wilde een hotel met een leuk kinderzwembad en wat centraal lag. Dichtbij de winkels en het strand. We zijn uiteindelijk gegaan voor appartement Prinsotel Alba in Cala D'or. Wij hadden Logies dus zonder ontbijt of iets maar achteraf gezien was het met kinderen toch fijner geweest om ontbijt te hebben. Zodat je s'ochtends maar hoeft aan te schuiven en lekker rustig je dag kunt beginnen.

Het was een erg fijn hotel voorzien van alle faciliteiten. Ook de kamers waren lekker ruim wij hadden een aparte slaapkamer, keuken, badkamer met bad en konden van de bank een slaapbank maken. Zodat we met drietjes op de kamer konden slapen.

Onze favoriete stranden
100 meter van ons hotel lag het strand van Cala D'or dit was ook meteen ons favoriete strand. Het is een baai met helder blauw water. En het begin loopt ondiep af ideaal met kinderen. Ook zijn er wat facaliteiten zoals douches, toiletten, snackbar en een winkel. Ze hebben geen strandbedjes en parasols dus die moet je zelf meenemen of op het zand liggen. Het is omgeven met bomen en aan de zijkant rotsen dus een groot deel van de dag is er ook ergens wel schaduw waar je eventueel kunt liggen. Tip ga wel lekker vroeg in de ochtend zo rond half 9 dan is het nog lekker rustig. Vanaf een uur of 11 begint het wel een stuk drukker te worden.
Andere leuke strandjes:
- Es Trenc
- Cala Sa Nau
- Cap de Formentor
- Platja de Soller
Cala Mondrago
- Cala Des Moro

Leuke bezienswaardigheden met kinderen

La Palma
Een stad die je niet mag missen als je naar Mallorca gaat is toch wel de hoofdstad La Palma. Het heeft een strand met een hele lange boulevard, leuke winkeltjes, mooie straatjes maar ook nog zoveel meer.
Wij zijn begonnen met een hop on hop off bus. Zo hadden we een heel groot deel van de stad gezien en konden we genieten van een prachtig uitzicht. Daarna besloten we naar de kathedraal te gaan dit is echt de moeite waard. Het lijkt van de buitenkant onwijs groot maar van binnen mag je maar in een stukje van de hele kathedraal komen. Verder ga ergens lekker tapas eten en mensen kijken. Je komt van alles tegen heerlijk.

Alcúdia
Richting het noorden vindt je het stadje Alcudia. Daar bezochten we de markt op zondag deze had heel erg veel leuke kraampjes en de stad zelf is ook prachtig. Het heeft een soort van kasteel ruïne en hele leuke straatjes met schattige winkeltjes. 

Soller
In het westen ligt de grote stad Soller. Het ligt aan een prachtig strand, heeft een mooie grote haven en ligt in de bergen. De rit er naar toe is al prachtig. Dit is echt leuk om een dagje heen te gaan. Ga ook zeker met het oude treintje mee die rijdt op en neer van de oude stad naar het strand en de haven. Langs de boulevard vind je leuke restaurantjes en winkeltjes. Ook heeft de auto stad een prachtige kerk deze was helaas dicht toen wij er waren. 

Cap de Formentor
Het noorderlijkste puntje van het eiland is het schiereiland Formentor. Een prachtige, lange rit door de bergen brengt je naar dit leuke plaatsje. Het heeft en erg mooi strand maar let op je betaald wel parkeerkosten en ook de bedjes en parasols zijn niet gratis.  Tijdens de rit door de bergen heb je wel een prachtig uitzicht en kun je op verschillen de plekken stoppen om ervan te kunnen genieten.
 
Coves Del Drach (draken grotten) Porto Cristo
Als laatste een tip voor kinderen van alle leeftijden. Wat Maeve ook erg leuk vond was de drakengrot in Porto Cristo. Weinig draken te zien maar wel een prachtige grot. Leuk voor jong en oud. Let op het is er wel erg druk dus of reserveer online een kaartje of houdt er rekening mee dat je even moet wachten daar. Wij moesten 2 uur wachten voordat we naar binnen konden en zijn toen het stadje in geweest. Daar hebben we lekker op het terras gezeten in de haven.

Mallorca wat was je fijn!

1 opmerking

Professional Blog Designs by pipdig