UPDATE: 19-20 WEKEN ZWANGER

OMG jongens wat gaat de tijd toch snel! Het is niet gelogen als ze zeggen dat de tweede zwangerschap voorbij vliegt! Het eerste trimester ging voor mijn gevoel erg langzaam. Maar zodra we met 12 weken bekend hadden gemaakt dat ik zwanger ben lijkt de tijd zoveel sneller te gaan. Ik ben gewoon alweer over de helft. Voor we het weten is de kleine man er al. Dit komt natuurlijk ook omdat er thuis een kleine dreumes rond loopt die veel tijd en energie vraagt. 

20 weken echo
Met 19 weken en 2 dagen kreeg ik de 20 weken echo. Meneer was een beetje eigenwijs en wilde niet graag zijn ruggetje laten zien. Waardoor wij ruim 45 minuten hebben kunnen genieten van de echo. Het duurde dus eventjes voordat ze alles goed heeft kunnen zien. Maar onze kleine man was helemaal goed gekeurd. Het liep zelfs met veel dingen al 5 dagen voor op de groei. 

Hoe voel ik me?
Ik krijg steeds vaker de vraag hoe ik me voel. Logisch natuurlijk want mijn buik wordt steeds meer zichtbaar en we zijn alweer over de helft. Van 12 tot 19 weken heb ik echt bijna nergens last van gehad.  Ik dacht als dit zo nog een tijd gaat duren dan mag ik echt van geluk spreken. Want bij Maeve had ik veel meer klachten. Maar namate week 19 vorderde kreeg ik last van mijn rug en vervelende kramp in mijn been, voet en bil. Na hier een week mee rondgelopen te hebben, besloot ik er toch maar eventjes na te laten kijken en ja hoor ik heb zwangerschapsischias. Even kort gezegd zwangerschapsischias is een zenuwpijn in de langste zenuw van je lichaam. Hij loopt van je ruggenmerg via de bil langs de achterkant van je been. Omdat je gewrichten soepeler zijn door de hormonen, kan de ischiaszenuw bekneld raken. Dit veroorzaakt een hevige pijn onder in je rug. En geeft kramp of een branderig, verdovend  of tintelend gevoel in je been, voet en/of tenen. Soms is de pijn zo hevig dat je niet meer kunt staan of lopen. Ik heb dit alleen in mijn rechterbeen ''gelukkig''.  

Vakantie
Ook zijn Maeve en ik lekker op vakantie geweest naar Ibiza met mijn ouders. Hier hebben we heerlijk een weekje genoten in een All Inclusive hotel met alles er op en eraan. Een waar kinderparadijs, Maeve had de tijd van haar leven. Hier komt later nog een uitgebreid verslag van met foto's. 
Maeve
Ik kreeg laatst de vraag of Maeve al merkt dat ze een broertje krijgt. Op dit moment is ze 20 maanden en is ze nog iets te jong om het echt bewust mee te maken dat er een broertje aan zit te komen. Wel merkt ze dat mijn buik aan het groeien is en wil ze er aan zitten. Ik zeg dan altijd dat er een baby in mijn buik zit. Waardoor ze dit nu vaak zegt als ze mijn buik aan raakt super lief! Maar echt begrijpen doet ze het natuurlijk nog niet. Ik ben dan ook mega benieuwd hoe ze het gaat vinden straks. 

Zo dit was de update van mijn 19de en 20ste week van de zwangerschap. Als jullie trouwens nog tips hebben voor zwangerschapsischias laat het me dan vooral eventjes weten.


Geen opmerkingen

Een reactie posten

Professional Blog Designs by pipdig