HET KASTJE VAN HET DOCHTERTJE VAN ELLEN

Vinden we het als mama's niet allemaal heerlijk om lekker te neuzen in de kastjes van andere kindjes?! 
Ik wel, daarom kom ik met een nieuwe rubriek het kastje van...
Kijken jullie gezellig mee?
Voorstellen
Hi, mijn naam is Ellen, 31 jaar en getrouwd met een ontzettend leuke man. Ik ben werkzaam in het Voortgezet Onderwijs. Na een aantal jaren samen vol mooie reizen, leuke festivals en uren uitslapen. Zijn wij nu helemaal klaar voor een nieuwe stap in ons leven: die van papa en mama! Wij hopen in juli ons eerste kindje te verwelkomen!
En dan krijg je een baby in juli. Wat koop je nu eigenlijk voor kleding voor een baby die in juli geboren gaat worden? In Nederland is het weer altijd zo onvoorspelbaar. En kan een baby zich wel warm houden? Op internet staat veel geschreven maar na een tijdje had ik wel een idee.. je hebt dus gewoon echt van álles wat nodig! Laagjes is het key-word en luchtige materialen zoals katoen en tricot zijn het meest geschikt. Het heeft uiteindelijk best lang geduurd voor ik het eerste pakje heb gekocht. Ik wist namelijk niet zo goed wat ik mooi vond. Voor een twee-jarige mini-me heb ik wel een idee (lekker stoer, sneakertjes, oversized jackjes met een coole strik op haar hoofd). Maar voor een newborn neig ik toch meer naar zachtere kleurtjes en zachtere materialen met niet al te veel poespas. Gezien ik zelf graag freubel (dit maakt mijn hoofd lekker rustig!) besloot ik ook tijd te investeren in het zelf maken van kleertjes. Een combi van shoppen en dingen zelf maken leek me dan ook ideaal en origineel.
Absolute favoriet is Zara mini!
Zowel mijn man als ik shoppen eigenlijk voornamelijk bij Zara, ook de mini en baby collectie zijn helemaal mijn ding! Hoewel ik de mooiste kleertjes pas vind gaan vanaf maat 68 (de Baby-collectie) heb ik ook aardig wat ingeslagen uit de Mini-collectie. Met name de fijne tricot pakjes die bestaan uit een broekje en bijpassend truitje vind ik echt prachtig! Voor onze mini hebben we deze in het roze, wit én grijs aangeschaft. Ideaal dat de voetjes aan het broekje vastzitten en dat de truitjes knoopjes hebben zodat je ze makkelijk aan- en uit kan trekken. Tevens heb ik hier wat fijne baby-leggings gescoord, een paar fijne shirtjes en rompertjes en vestjes. Ook een mutsje voor de herfst en winter ligt al klaar!
Een goede tweede plek is voor Hema. 
Een aantal jaar geleden liep ik de Hema steevast voorbij. Maar inmiddels kan ik het niet laten om even te snuffelen tussen de babykleding (en de stationairie-spulletjes) als ik in de buurt ben. Sinds Hema een nieuwe weg is ingeslagen vind ik het echt een hele leuke winkel geworden; toffe printjes en sneller mee met trends.
Natuurlijk ben ik ook de Prénatal en andere babywinkels binnen geweest en heb ik hier ook wat leuke kleertjes gekocht.
Favoriet is dan toch echt het eigen merk ‘Sweet Petit’ van Prénatal. Ook het merk B*E*S*S vind ik heel erg leuk; eenvoudig maar toch wat stoerder!) Daarnaast heb ik van mijn moeder erg schattige setjes gekregen van o.a. Noppies & Feetje baby; zachte kleurtjes en lieve printjes.
Bij o.a. Wibra, Action en Zeeman heb ik ook wat leuke spulletjes gevonden: De basic rompers van Zeeman vind ik sowieso top, die blijven echt mooi in de was, zijn lekker zacht en kosten vrijwel niets. Pyjamaatjes heb ik de leukste gevonden bij de Wibra (2 stuks voor €8) en bij de Action (€2,99 per stuk) evenals leuke babysokjes en slofjes. Mijn favoriete herfst-vestje komt trouwens van Liddl (€8) een beige lekker warm vest met beren-oortjes te schattig!
En dan schoentjes die heb ik nog niet zoveel. Weet je waarom niet? Ik ben geboren met mega-voeten (gelukkig gestopt met groeien bij maat 40!) en paste na de geboorte niet in de kleinste maat. Uit onze groei echo’s blijkt onze dame ook al over aardige schuitjes te beschikken. Besloten dus om even te wachten met het aanschaffen van schoentjes, op één paar na. In de sale heb ik mooie booties van Donsje Amsterdam besteld die passen bij 6 maanden. Ik neem aan dat ze die in oktober dus wel aan kan! Daarnaast heb ik de mooie slofjes op het oog van lief_enzo in een leopard met roze printje, die op maat gemaakt kunnen worden. En als ze straks gaat stappen komen er zeker een paar stappertjes van dancingonthemoon.nl 
Ik ben zelf gestart met een creatieve blog vlak na de ontdekking van mijn zwangerschap. Gezien ik interesse heb in fotografie, webdesign en zelf maken vond ik het een goed moment om te starten met een D.I.Y. baby-pagina. Voor onze mini heb ik dan ook al erg veel zelf gemaakt! Qua kleding voornamelijk broekjes en jurkjes, maar ook een babynestje, ledikantendeken en –laken en babygym heb ik helemaal naar smaak gemaakt. 
Als je hier ook interesse in hebt zou ik zeker een kijkje nemen op mijn Blog en Instagram pagina www.ellmini.com & @Ell.Mini
Hier vind je de tutorials, fotohandleidingen en natuurlijk de eindresultaten! Leuk als je me wilt volgen!

Wil je nu zelf ook het kastje van je kindje laten zien? Dat kan! Stuur me even een mailtje en wie weet staat jullie kastje hier binnenkort ook op de site.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Professional Blog Designs by pipdig