UPDATE + SCHEMA MAEVE 2,5 JAAR

Aanstaande zondag 14 april is Maeve precies 2,5 jaar oud (30 maanden). Het leek me leuk om een update te schrijven over het nu met haar gaat en wat ze allemaal al wel en niet kan.
Maeve is een heel lief, zorgzaam meisje en een trotse grote zus! Ze is altijd aan het kletsen in haar eigen taal aan het dansen en is dol op eten en muziek. Ik ben mega trots op haar want ook voor haar is het een zware tijd. Ze heeft veel fantasie en begint nu ook met 'onzichtbare' dingen te spelen zo grappig om te zien. Haar spraak loopt volgens het consultatie bureau iets achter en daarom gaat ze nu sinds 1,5 maand 3 in plaats van 2 ochtenden naar de peuter speelzaal. We merken dat ze hier erg veel baat bij heeft en dat het al enorm helpt. Ook de peuter pubertijd slaat Maeve niet over, ze heeft een kort lontje zeker als iets niet gaat zoals ze wil. Ze gooit dan iets op de grond waarmee ze aan het spelen was als daarmee iets niet lukt. Ook gaat ze bijvoorbeeld op de grond liggen of flink huilen als we in de winkel zijn. Omdat ze dan iets niet mag hebben of ze moet mee terwijl ze dat niet wil. Inmiddels weet ik wel wat dan wel en niet werkt het beste is afleiden of doorlopen vaak komt ze dan wel.

Ze vindt alle uitstapjes die we doen erg leuk. Favoriet is naar de Karwei ze is dol op gereedschappen en meten met een rolmaat. Als mijn opa hier klusjes in huis doet wil ze dan ook altijd mee helpen. Ook zwemmen, de Efteling , Monkey Town, naar de kinderboerderij, speeltuin en naar de winkels zijn groot favoriet. Ze is een fantastische slaper en sliep al door vanaf een maand of 3. Ze moet echt heel erg ziek zijn wil ze s'nachts wakker worden. Ik leg haar vaak in bed tussen de 19.00 en 19.30 uur en wordt dan vaak wakker rond 07.30 uur. Dit is ook de tijd dat ze uit bed moet als ze naar de PSZ moet. Dus vandaar dat ze in dit ritme zit. Ze is super lief voor haar kleine broertje en ze wil mij heel graag helpen met dingen aangeven voor Beau. Ze doet ook graag alledaagse dingen zoals afwassen, reclame folders door bladeren, bed opmaken, brood smeren, stofzuigen en poetsen. Vooral mij kopiëren dus. 

Ze doet nog steeds een middag dutje. Ze gaat dan meestal rond 13.00 uur naar bed en slaapt dan vaak tussen de 1,5 en 3 uurtjes. Dit hangt af van hoe druk haar dag is geweest en hoe moe ze was.

Als laatste het tanden poetsen dit was altijd een erg gevecht. Maar gaat sinds een aantal weken nu ook een stuk beter. Ze begint dan vaak zelf met poetsen en ik poets dan altijd nog eventjes goed na. Dit gaat meestal zonder problemen. Alleen het luier verschonen ziet ze vaak als een spelletje en ze gaat dan alle kanten op draaien en doen, niet heel handig. Ik hoop dus deze zomer ook te gaan beginnen met het zindelijk worden. Dat zou een hoop schelen. 

Zo dit was hem weer de update ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Mochten jullie nog vragen hebben laat het dan vooral weten in de reacties. 

1 opmerking

  1. Wat heb je een prachtige dochter! Echt een dotje om te zien!
    Toen onze zoon klein was ging hij ook mee naar de Karwei en Gamma...Alleen liep hij constant alle kanten op, rende langs de stellingen en was bijna onvindbaar..pfff..
    Fijn dat ze zo goed slaapt, dat duurde bij Tom heel lang... ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Professional Blog Designs by pipdig