TEAOLOGY SKINCARE

Ik heb een tijdje terug al kennis mogen maken met het merk Teaology. De review lees je hier. Ik was toen al blij verrast en heb de Matcha Tea Ultra-firming face cream alweer opnieuw gekocht. Nu is het tijd voor wat nieuwe producten van dit fijne merk!
Iedereen weet dat thee goed voor je is, maar het is misschien zelfs nog beter voor je huid. Tealogy Research team heeft een revolutionaire technologie ontwikkeld: Tea Infusion Skincare. Dit is een unieke, gepatenteerde technologie die het mogelijk maakt om echte thee infusies in cosmetische formules te gebruiken ter vervanging van water. Deze technologie zorgt ervoor dat de antioxidant eigenschappen van theebladeren onveranderd blijven, net als in een goede kop thee. 

Maar hoe werkt dit dan? Eerst maken ze thee en wachten ze totdat de theebladeren openen en de actieve ingrediënten worden vrijgegeven, zonder hierbij de originele structuur op enige wijze te veranderen en zonder de polyfenolen (antioxidanten) te verspreiden. Teaology maakt de thee op grote schaal en op traditionele wijze, waardoor de antioxidant capaciteit van de thee behouden blijft. Effectiviteitstesten, uitgevoerd in samenwerking met de universiteit van Ferrare, bewijzen dit. Het resultaat is een actief concentraat dat de basis is van Teaology en wat het merk uniek maakt.  

Voor het eerst wordt een complete lijn gezichts- en lichaamsverzorging ontwikkeld op basis van de wonderlijke eigenschappen van vijf verschillende theesoorten.

Groene Thee
Het is een ongefermenteerde thee uit China die met de hand wordt geplukt. Rijk aan vitamine C en Epigallocatechinegallaat (EGCG); de meest effectieve catechines die een krachtigere antioxidant werking hebben dan vitamine E.

Witte Thee
Dit is een ongefermenteerde theesoort die in Oost-Azië (China) groeit. Het wordt alleen verkregen uit de toppen van de plant. Deze theesoort bevat de hoogste concentratie aan catechines, doordat deze wordt gemaakt van de jongste blaadjes en knopjes van de plant en die dus nauwelijks bewerkt zijn.

Zwarte Thee
Deze theesoort komt uit Zuid-Oost Azië en is gefermenteerde thee. Tijdens het verwerkingsproces verliest het een deel van de polyfenolen, maar wordt het verrijkt met mineralen, vitamines en cafeïne. Dit heeft stimulerende werking.

 Blauwe Thee 
Ook wel bekend als Oolong Thee. Het komt uit China en is een semi-gefermenteerde thee die gedeeltelijk geoxideerd wordt. Het combineert de antioxidant werking van groene thee en de stimulerende werking van zwarte thee.

Matcha Thee
Dit is een Japanse theesoort. Het is zo kostbaar dat het bekend staat als het 'groene goud'. Het groeit in de schaduw onder speciale doeken voor het behoud van haar eigenschappen. Daarna wordt het vermalen tot een superfijne poeder.

Tea Infusion Skincare
Teaology Infusion ontwikkelde een unieke technologie waarbij de werkzame ingrediënten van verschillende soorten thee via warmte infusie aan hele theeblaadjes worden onttrokken. De unieke infusion is aan elke formule toegevoegd om de huid een instant verjongende boost te geven.

Thee als wondermiddel 
 ''Thee is een wonderbaarlijk medicijn voor het behoud van de gezondheid. Het heeft ook de buitengewone eigenschap om leven te verlengen''. Dit schreef de Japanse monnik Elisai in 1221 in zijn boek. Maar wetenschappelijk onderzoek heeft dit inmiddels bevestigd. En thee wordt gezien als een onuitputtelijke bron van voordelen. De theeplant bevat 30% polyfenolen die een hoge concentratie antioxidanten bevat met een 200 keer krachtigere werking dan vitamine E. Het helpt huidveroudering tegen te gaan die veroorzaakt wordt door vrije radicalen: moleculen die de huidcellen aanvallen en verantwoordelijk zijn voor 4 van de 5 rimpels.
Green Tea Detox Face Scrub 
Groene thee extract en suikerkristallen voor een stralende glow op het gezicht binnen 1 minuut. Magie voor de huid! Deze detox gezicht scrub met zachte buttercream textuur bevat theeblaadjes en minuscule suikerkristallen die de huid hydrateren en kalmeren. Deze heb ik al eerder geprobeerd en was toen al meteen fan.

Black Rose Tea Micellar Shower Gel
Deze douchegel met Zwarte Thee en rozenwater hydrateert je lichaam en heeft een detox effect. De innovatieve formule van deze douchegel heeft een speciale micellaire structuur, waardoor deze ondanks de reinigende werking uitstekend door de huid wordt verdragen. Absorbeert vuil en onzuiverheden. Ook deze heb ik al eens eerder gehad. Ik had hem toen meegenomen op vakantie en daar opgemaakt. De geur herinnert me meteen weer aan die vakantie. 

Cica-Tea Perfecting Body Cream
De legendarische herstellende, genezende en versoepelende eigenschappen van de Centella Asiatica zijn opgenomen in deze crèmes die de huid van het lichaam perfectioneert. Ik gebruikte deze crème al tijdens de zwangerschap en daarna voor mijn striae. En het maakt je huid heerlijk soepel.

Rose Tea Micellar Cleansing Water
Verwijdert heel gemakkelijk je make-up en onzuiverheden. Het reinigt, hydrateert en maakt de huid zacht, schoon en stralend. Heel makkelijk ook met dit pomp systeem wat ideaal is om je wattenschijfje op de drukken. 

Green Tea Mist
Deze heerlijke facemist kan op elk moment van de dag op je gezicht gespoten worden. Het geeft onmiddelijk een hydraterend en verfrissend gevoel. De mist bevat de gepatenteerde infusie van groene thee, dat rijk is aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Daarnaast heeft het een beschermende werking tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals UV stralen en vervuiling. Ook top bij warm weer of om je huid een boost te geven.

Matcha Tea Ultra-Firming Face Cream
Deze gezichtscreme is speciaal geformuleerd voor het minimaliseren en voorkomen van zichtbare gevolgen van huidveroudering, voor een intensieve hydratatie en voor een stralende huid. De formule is verrijkt met vitamine A, C en E om de jeugdigheid van de huid te verbeteren. De heerlijke zachte textuur trekt meteen in de huid en maakt je gezicht zachter en stralender. Het zou je gezicht bij dagelijks gebruik ook strakker moeten maken. De groene kleur van matcha thee heeft een concealer werking op imperfecties. Dankzij mineralen en soft focus effect poeders ziet de huid er egaal, stralend en glad uit.

Alle producten van Teaology zijn dierproefvrij en vrij van paraffine, parabenen, sulfaten, synthetische kleurstoffen, minerale oliën en dierlijke ingrediënten.

Green Tea Detox Face Scrub 50 ML €30,86
Black Rose Tea Micellar Shower Gel 250 ML €16,43
Cica-Tea Perfecting Body Cream 300 ML €33,95
Rose Tea Micellar Cleansing Water 150 ML €15,39
Green Tea Mist 120 ML €18,31
Matcha Tea Ultra-Firming Face Cream 50 ML €50,42

 Teaology is verkrijgbaar bij de selectieve parfumerie, betere gesorteerde drogisterij en online bij Douglas.


Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review.

4 opmerkingen

  1. Wat een mooie lijn is dit zeg! Bijzonder die shower gel en voor mij een nieuw begrip...blauwe thee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb zelf nog helemaal geen ervaring met dit merk, maar ik lees er altijd veel positieve dingen over! Ik ben heel benieuwd naar de producten.

    BeantwoordenVerwijderen

Professional Blog Designs by pipdig