TOP 7 IBIZA HOTSPOTS EN TIPS

Wij zijn in Juni een weekje naar Ibiza geweest. En jullie vroegen massaal naar tips en leuke plekjes om heen te gaan met kinderen. Vandaag begin ik met een aantal praktisch tips voor je reis naar Ibiza. 
Vervoer
Wij vlogen met Transavia vanaf Eindhoven Airport naar Ibiza in 2 uur en 15 minuten. Ideaal met een klein kindje! Ook heel fijn was dat we bij de douane voorrang kregen omdat we met een klein kindje waren. Zo hoefde we nergens lang te wachten, zowel in Nederland als in Ibiza. Een echte must als je iets van het eiland wilt zien is een huurauto. Ik ben liever niet afhankelijk van het openbaar vervoer in een onbekend land met een klein kindje. Wij hadden onze auto gehuurd via Easy Terra. Wij konden onze auto ophalen en inleveren bij het vliegveld echt perfect geregeld! Wij nemen nooit een hele dure auto als hij rijd en airco heeft vinden wij het al goed. We kregen een Seat Ibiza deze voldeed prima. Wij betaalde 60 euro voor een week en waren all-in verzekerd. Ook huurde we er een autostoel bij voor Maeve zodat we deze niet van huis mee hoefde te nemenDeze was bijna net zo duur als de auto huren voor de hele week. Dus houdt hier rekening mee!

Verblijf
Omdat we voor het eerst naar Ibiza gingen en met een dreumes leek het ons erg fijn om te gaan voor een kindvriendelijk en all-inclusief hotel. We boekte via Corendon hotel Marble Stella Maris met vier sterren. Een waar paradijs voor kinderen! Met een heerlijk buffet restaurant. Het enige nadeel waren de steile paden naar de kamers toe. Dit hotel ligt vlakbij de populaire badplaats San Antonio. Dit ligt aan de westkust van het eiland en is een voormalig visser stadje. Het staat bekend om haar witte stranden, helderblauwe zee en adembenemende zonsondergangen. Volgende keer lijkt het ons erg leuk om een privé huis met zwembad te huren. 

De 7 hotspots!


Cala Bassa Strand
Mijn favoriete strand van Ibiza is Cala Bassa. In de ochtend nog heerlijk rustig en voorzien van alles wat je nodig hebt. Strandbedjes, horeca, toiletten, douches, schaduw voor wanneer je lekker met je handdoek op het zand wilt liggen. En een prachtig blauwe zee die een hele tijd ondiep is. Ideaal voor kindjes! Door de rotsen om de baai heen is het ook perfect om te snorkelen. Het is er in de zomer wel erg druk dus kom zo vroeg mogelijk!

Santa Eularia Des Riu
Santa Eulalia zoals ze in Ibiza zeggen is de derde grote badplaats van Ibiza. In de omgeving vind je schattige, authentieke dorpjes, mooie stranden en prachtige natuur. De stad zelf staat bekend om het culturele centrum en de ontspanning. Er zijn weinig uitgaansmogelijkheden, wel staat er een prachtige kerk. En in het centrum zit een lange straat met hele leuke winkeltjes zowel boutiques als souvenir winkeltjes. Ook heeft het een hele mooi haven.

Ibiza Stad & Dalt Vila
Ibiza Stad beter bekend als Eivissa, is de hoofdstad van het eiland. Het bestaat uit verschillende wijken. En heeft prachtige oude gebouwen met hele gezellige straatjes vol met winkeltjes en restaurantjes.
 Het historisch oude centrum van de stad ook ook wel Dalt Vila genoemd. Ligt op een heuvel tegen de kunst aan en wordt omringd door verdedigingsmuren. Het staat zelfs op de werelderfgoed lijst van Unesco. Dalt Vila is enkel te voet te betreden de wandeling zelf is al erg mooi. Je hebt er ook een prachtig uitzicht over de kustlijn en Ibiza stad. 

Las Dalias Hippy Markt
Als je naar Ibiza gaat moet je een hippy markt bezocht hebben. Mijn aanrader is ook mee één van de bekendste namelijk Las Dalias. De markt heeft meer dan 200 kraampjes van leuke woonaccessoires en souvenirs tot tassen en kleding. Ook vind je er prachtige kunst en veel hand gemaakte producten. Je krijgt hier ook echt het ibiza gevoel. De markt is open op elke zaterdag van 10.00 uur tot 20.00 uur. Buiten het seizoen (november t/m april) is dit tot 18.00 uur. Ook is er een avondmarkt (iets rustiger), die elke maandag (juni, september) of dinsdag (juli, augustus) plaats vindt van 19.00 uur tot 01.00 uur. Toegang is gratis, alleen het parkeren kost een paar euro. In het hoogseizoen of met warm weer raad ik wel aan zo vroeg mogelijk te gaan i.v.m. de drukte. Wij gingen weg om 12.00 uur en toen werd het al mega druk. 

Platges De Comte
Ook wel Cala Comte genoemd staat in de top 5 van mooiste stranden van Ibiza en dat is zeker niet gelogen. Hierdoor is het wel erg druk en zou ik het niet met kleine kinderen aanraden. Mocht je gewoon als stel op vakantie zijn dan mag je dit strand zeker niet overslaan. Het heeft een azuurblauwe zee en prachtige witte stranden. Er zijn eigenlijk twee stukken strand eentje bij de duinen en één bij de rotsige kust. Er zit ook een lekker restaurant om te eten namelijk Sunset Ashram wat bekend staat om mooie zonsondergangen. 

Portinatx
Dit plaatsje ligt in het uiterste noorden van Ibiza. Het is een badplaats die volledig bestaat uit hotels, restaurants, cafe's en winkeltjes. Het is erg populair bij families er is dan ook van alles te doen. Het ligt in een prachtige baai met kristal helder water. Er liggen drie stranden die ook alle drie erg geschikt zijn om te snorkelen. Ook kun je allerlei watersport activiteiten doen zoals waterfietsen. 

Sant Antoni De Portmany
Het is de één na grootste stad van het eiland. En is heel erg gericht op toerisme zo kun je er goed uitgaan, zitten er veel hotels en restaurants. Het ligt aan een grote baai met een leuke haven en waar je kunt wandelen langs de boulevard. Deze plaats staat ook vooral bekend om de beroemde clubs waar de allerbeste dj's komen optreden. In de zomer vertrekken vanaf hier ook diverse veerboten naar stranden in de omgeving. 

Zijn jullie al eens op Ibiza geweest?

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Professional Blog Designs by pipdig