5 TIPS OM JE BABY TE LATEN DOORSLAPEN.

Beau is een echte slaapkop zeker s'nachts. Hij slaapt al sinds zijn geboorte erg goed en sinds een week of 8 al helemaal door. En dan bedoel ik ook echt door van 23.00 tot gemiddeld 09.00 uur. Zo fijn! Ik geef jullie graag mijn tips! 
Even een kleine disclaimer vooraf!
Elke baby is anders en wat voor de één werkt hoeft voor een ander niet te werken. Maar dit heeft bij ons erg goed geholpen zowel bij Maeve als bij Beau. Ik hoop dat jullie er iets aan zullen hebben.

Wat veel mensen niet weten is dat doorslapen niet betekend dat je kind van 7 tot 7 dus de klok rond, slaapt. Maar doorslapen betekent dat hij slaapt vanaf de late voeding tot de volgende ochtend vroeg, dus ongeveer van 12 tot 6. Nu noem ik dit zelf ook niet echt doorslapen. Want met 6 uur per nacht ben ik nog steeds moe de volgende dag. Maar deze tips gaan je zeker helpen om je kindje langer te laten slapen.

1. Rustig slaapkamer
Met stip voor mij op 1!
Een baby krijgt enorm veel indrukken te verwerken op zo'n dag. En hij raakt dan ook al gauw overprikkeld. Alles kan een baby onrustig maken, zoals een tv, veel geluiden om hem heen, maar ook veel speelgoed of drukke en felle kleurtjes. Zorg er daarom voor dat het slaapkamertje van je baby altijd een rustige plek ik waar hij/zij in alle stilte tot rust kan komen.

2. Inbakeren met de puck a baby
Iets waar wij echt niet meer zonder kunnen is de puck a baby. Zie de foto hierboven. Het ziet er in het begin een beetje gek uit. Want je baby lijkt net een mummy. Maar geloof mij ze vinden dat zo fijn! Ze krijgen hierbij het gevoel alsof ze lekker vastgehouden worden. En het geeft ze het zelfde gevoel als we wat ze hadden toen ze in de buik van de mama zaten. Let er wel op zodra je baby zelf van zijn rug op zijn buik kan rollen. Dan mogen de armpjes niet meer ingebakerd zitten.

3. Baby nestje
Dit gebruikte ik zowel bij Maeve als bij Beau en is een echte mustave. Wij hebben er eentje van het merk Done by Deer maar tegenwoordig verkoopt bijna elk baby merk of baby winkel wel een baby nestje. Hierdoor voelt een groot bed toch lekker veilig en cozy. 


Een babynestje is een soort mandje voor je baby, gemaakt van zachte stof. Rondom het mandje zit een opstaande rand, gemaakt van kussenachtig materiaal. Het is een warm, knus plekje voor je kindje om in te liggen. In de rand van het nestje zit een touwtje, waarmee je de maat helemaal kan aanpassen op jouw baby. Je baby voelt zich hierdoor geborgen, net als bij inbakerenJe kan het gebruiken vanaf het moment dat je baby geboren is tot ongeveer 6 maanden. Ook hier geldt zodra je kindje zichzelf kan omrollen, is het niet meer veilig om te gebruiken. 
4. Rust, reinheid en regelmaat
Rust
Rust is super belangrijk voor een baby! 
- Vermijd overmatige prikkels. 
Tegemoet komen aan de slaapbehoefte van je baby.
- Mama en papa in de buurt.
- Rustige thuis situatie.

Reinheid
Hygiene is voor een baby heel belangrijk omdat de weerstand van een pasgeboren baby erg kwetsbaar is. Zorg er daarom voor dat het in huis schoon is en dat je baby 2 keer in de week in een lekker warm badje gaat. Zorg er dan wel voor dat zijn kamertje ook lekker warm en aangenaam is. Zodat de overgang als hij uit badje komt niet te groot is. Want daardoor kunnen ze ook weer overprikkeld raken. Zelf doe ik Beau maar 2x in de week in bad omdat zijn huidje snel droog is. 

Regelmaat
Een baby heeft veel baat bij een vast ritme. Daardoor voelt het vertrouwt voor hem. Het is daarom erg goed om vaste tijden en gewoontes aan te houden. Zeker voor het slapen gaan. Zoals een liedje zingen, kusje te geven etc.

5. Strak voedingsschema
Ik heb laatst al ons schema gedeeld. We proberen ons hier heel erg aan te houden. Zodat Beau weet wat hij kan verwachten en het hem rust geeft. We hebben dit schema wel aan zijn behoeftes aangepast dus kijk zelf eventjes wat je kindje fijn vind en nodig heeft.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad. En ik ben erg benieuwd of jullie nog tips hebben? Wat heeft bij jullie geholpen? 

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Professional Blog Designs by pipdig